Kort om bogen
Fanni er kreativ med sine farvekridt, når hun tegner ting, der begynder med bogstaverne i hele alfabetet. Sød billedbog for børn fra 2-6 år.
Beskrivelse
Fanni kender vi fra andre bøger om hende, bl.a. Fannis hvide bog. Denne gang tager Fanni os med rundt i alfabetet, imens hun med sine farvekridt tegner ting, der passer til alfabetets 28 bogstaver, og binder tingene sammen i en lille ordløs historie. Hun starter med A, hvor hun tegner en abe og går videre til B, hvor hun tegner en ballon. Aben og ballonen trækkes med over på næste opslag, hvor hun både tegner en citron og en cykel, som hun bruger til at cykle over på næste opslag, med aben på bagagebæreren med ballonen i hånden. Sådan fortsætter Fanni, indtil hun når til Å og ror væk på et åkandeblad med en åre. Fanni er tegnet i sort/hvid, imens alt, hvad hun tegner, har farver. Nogle gange sættes tingene ind på en baggrund.
Vurdering
Vi ved, fra de forrige bøger om Fanni, at fantasien sprudler i selskab med hende. Bogen er gennemført, og man begejstres over, hvordan Fanni formidler alfabetet for de mindste børn, der begynder at få interesse for bogstaver. Inger Tobiasen har en genkendelig stil og en sikker streg, og hun kobler bogen sammen på fornemste vis.
Andre bøger om samme emne
Mimbo Jimbos lille ABC er også en bog, hvor kendte billedbogsfigurer bruges til at lære bogstaverne i alfabetet på en god og sjov måde
Skøn bog til alle Fanni-fans. Kan bruges i mange sammenhænge derhjemme og i institutioner. Anbefales til køb på alle biblioteker.
Materialet er vurderet af: Marianne Agger
(materialevurderingen, DBC)
Back to Top