-------------------------------------------------
Forfatter: Bo Knudsen
Kort om bogen
Den lille s/h stregtegnede pige Fanni former figurer med sin snor på en ensfarvet baggrund. De enkle streger og farver appellerer til samtale og aktivitet, når den voksne og den 2-4-årige læser den højt hjemme eller i institutionen
Beskrivelse
På de lyserøde sider former Fanni fx en gris med sin snor og på de blå en hval. Figurerne ændrer facon og bevæger sig, så Fanni må videre til næste side, næste farve og næste figur. Teksten begrænser sig til et enkelt ord pr. opslag. Inger Tobiasen har illustreret mange billedbøger fra forskellige forlag. Dette er første bog på det nye forlag "Fannis farver"
Vurdering
Med sin enkle, nutidige streg er Inger Tobiasen en af mine favorittegnere. Med blot én farve ad gangen og en figur formet af én sammenhængende streg dyrker hun her enkelheden til det yderste. Alligevel formår hun at skabe liv på siderne, et liv der udvikler sig under læsningen. Barnet og den voksne oplæser kan selv digte videre på aktiviteterne, fx når den brune bjørn brøler, så Fanni må flygte mod den gule dør. Det handler om ren leg med fantasien, så på den måde adskiller Fanni sig fra de mere realistiske billedbogsfigurer som Ida i fx Ida er nysgerrig af Tobiasen selv (materialevurderingen, DBC)
Back to Top