Udgivet i Skriv en kommentar

Med Fannis Farver på børnebogmessen i Bologna

Første uge i april besøgte Ole og jeg den internationale børnebogmesse i Bologna, dels for at se på billedbøger fra alle Jordens 5 kontinenter, dels for at fornemme mulighederne for en evt. aftale om salg af rettigheder til vores bøger.

Ved indgangen til messen

Børnebogmessen i Bologna er verdens mest betydningsfulde messe, når det gælder børnebøger. 5 store haller er fulde af billeder og bøger og alt, hvad man i øvrigt kan forbinde med bøger til små og store børn. Der er bla. en stor og flot censureret udstilling af alverdens illustratorers billeder. Jeg nøjedes med at hænge mange af mine billeder op rundt omkring på de 10 kæmpestore opslagstavler ved indgangen.

Den censurerede illustrator udstilling
Bare én af de mange store opslagstavler ved indgangen

Vi kikkede på bøger i én uendelighed og måtte gentagende gange udbryde, hvor er det flot, og sådan ku’ vi også sætte op og typografere og se bare den tekst og de tegninger. På nogle af standene faldt vi i snak med forlæggerne, og næsten som i forbifarten fortalte vi, om vores lille forlag og vores bøger, og spurgte om de måske havde lyst til at se et par af dem, og vi havde heldigvis en enkel eller to med i tasken. Og vi viste frem, og det er mig, der har tegnet og skrevet, sagde jeg, og tænk engang, flere af dem sagde næsten med det samme, at de ærligtalt gerne ville købe licens til udgivelse af bøgerne. Især vores 10 små bøger om Fanni og farverne vakte interesse. Den videre forhandling på vores vegne, har vi videregivet til Tine Nielsen hos BabelBridge.

Vi brugte 4 fulde dage på messen, hver eneste dag blev fyldt med inspiration og forhåbninger for fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *